Så, i din jakt på ett nytt husdjur du har valt (eller kanske åtminstone överväger) lägger till en ny skalig vän i mixen. Och oavsett om du letar efter förslag på de bästa sällskapsdjur reptiler för nybörjare eller de bästa kolla in alla tillbehör till reptiler du kan köpa på snorbilligt för barn i allmänhet, har du kommit till rätt ställe.

Du ser, som en självutnämnda “kolla in alla tillbehör till reptiler du kan köpa på snorbilligt Dam” jag har årtionden av erfarenhet av många olika raser av reptiler, för att inte tala om en uppsjö av kunskap om ännu mer. Om jag inte har ägt en viss ras, är det nästan garanterat att jag har en vän eller kollega som har.

Som sådan är det mitt hopp att hjälpa dig i den här artikeln när du söker efter den bästa reptilen för en nybörjare eller ett barn.

Men snälla förstå att medan jag har många års erfarenhet av reptiler, kommer varje situation, husdjur och ägare att vara annorlunda. Vad kan ha fungerat underbart för mig eller en annan ny reptil ägare kanske inte fungerar så bra för dig och vice versa.

På grund av detta uppmuntrar jag dig starkt att använda ditt bästa omdöme för att hitta den bästa reptilen för att passa din livsstil, familj och så vidare.

Okej, med det sagt … låt oss dyka rakt in i att diskutera de bästa (och värsta) reptilerna för både nybörjare och barn!

Obs! Använd gärna Snabbnavigeringsguiden nedan för att tas till en viss sektion eller art!