Konsumtionen av en konventionell tobaks cigarett släpper snabbt ut en psykoaktiv substans i kroppen. Från tio till 20 sekunder räcker det för att nikotin ska överföras från en tänd cigarett till hjärnan.(1) cigaretttobak innehåller tillsatser som maximerar frisättningshastigheten, såsom ammoniak (vilket ökar rökens pH, vilket accelererar frisättningen av nikotin) och teobromin (vilket utvidgar luftvägarna, vilket underlättar inandning).(2)

Å andra sidan är den elektroniska cigaretten (ecigg, e-cigg, e cigg och e-cig)(vapoteuse) ett batteri fäst vid en tank som innehåller en vätska. Den energi som dras från batteriet värmer vätskan och omvandlar den till ånga, som vapers suger in i munnen och lungorna och efterliknar verkan av en vanlig cigarett.(3) lösningen i den uppvärmda tanken, som vapers kallar ” e-vätska “, innehåller propylenglykol, ibland glycerol och andra komponenter, liksom olika smakämnen (t.ex. vattenmelon, körsbärsostkaka, citronkalk och jämn tobak). E-flytande lösningar kan också innehålla från 0% till 2,4% nikotin.(3) aromatiseringen av produkten återspeglar inte nikotinhalten. De vapoteuses som används idag återspeglar de betydande tekniska framsteg som gjorts sedan två produkter, “Premier ” och” Eclipse”, släpptes ut på marknaden i början av 1990-talet. de mekanismer som används i dessa prototyper uppvärmd tobak snarare än konsumeras det, uppenbarligen för att minska toxinproduktionen jämfört med konventionell se vilka e-cigg du kan köpa på Vape.se rökning. Trots industrins betydande investeringar har ingen av dessa märken vunnit över konsumenterna.(4)den nuvarande vaper har inte bara utvecklats från de gamla modellerna, men är ständigt fulländad för att uppfylla olika krav efter marknadsföring.(5)

Det påfyllningsbara patronsystemet är bland de viktiga modifieringarna. Således är enheten större och mer som en cigarr, en liten ficklampa eller en reservoarpenna.(3) de gamla elektroniska cigaretterna av engångskaraktär hade utseendet av konventionella cigaretter. I de nya modellerna värms en tank som ofta är transparent, fylld med E-vätska i Aspire, Eleaf, GeekVape, Innokin, Joytech, Lost Vape, MLife, Peoplesmoker, Sigelei, Smok, Suorin, Uwell, Vaporesso, Voopoo och Wismec (även innehållande nikotin) med högspänningsbatterier, för att producera tjocka rökmoln och vid behov stora doser nikotin. Många ändringar av produkten, initierade av återförsäljare och vapers, används för närvarande (detaljerade beskrivningar, inklusive bilder av olika enheter, visas i Figur 1 i artikeln av Grana et al.

Källor: Bab, Alla Bolag, Trustpilot, Wikipedia, Försvarsmakten, Polisen, Twitter, Facebook, Instagram, Hitta, Eniro.