Windows kan vara världens mest använda operativsystem på skrivbordet men aldrig gjort det till listan över de bästa mobila plattformarna. Strunt samma att Windows Phone och Windows 10 Mobile är bra och kapabla utgåvor. Problemet är Microsoft fastnade i en Catch-22 situation. Att vara sena aktörer på den mobila marknaden, Windows-drivna mobila enheter är inte populära bland konsumenterna eftersom det inte finns alltför många apps utvecklats för dem. Samtidigt gör utvecklarna inte appar för Windows Mobile eftersom de inte är populära bland konsumenterna.

Jämför 10+ BÄSTA VPN-tjänsterna (2022) – Plus Komplett VPN-guide

Idag, Windows 10 Mobile och Windows Phone kombinerade står för 0,61% av den mobila marknadsandel. Som om det inte är illa nog, skjuter Microsoft sig i benet genom att avsluta stöd för Windows Phone push-meddelanden. Så om inte Cupertino gör något för att vända strömmen, kan vi se att aktien krymper till noll inom en snar framtid.

Ändå är 0,61% fortfarande en hel del människor som förlitar sig på Windows-drivna mobila enheter i deras dagliga liv. Och när de vill ha sekretess och ökad säkerhet för sina Internet-aktiviteter, vänder de sig till en snabb & säker VPN.

Det totala underskottet i appar påverkar oundvikligen tillgängligheten för VPN för Windows Phone och Windows 10 Mobile. Tyvärr, VPNS-leverantörer är mer benägna att göra en Linux-app än att investera i en app för Microsofts impopulära mobila OS.

Att inte hjälpa Windows Mobile-användare är det faktum att de flesta VPN-leverantörer nu fokuserar på OpenVPN-protokollet med öppen källkod, och strävar efter att ge det bästa av säkerhetsfunktioner. Men OpenVPN-stiftelsen fick aldrig portera sin Uber-populära app till Windows Phone medan tredjepartsappar för OpenVPN-protokoll är knappa.
Hur man väljer en VPN för Windows Phone och Windows 10 Mobile

Med alla ovanstående i åtanke, hur väljer du den bästa VPN för Windows Phone och Windows 10 Mobile om majoriteten av VPN-leverantörer platt ut ignorera den minskande OS?

Svaret är enkelt – börja med kompatibilitet. När du har valt de VPN-anslutningar som stöder plattformen är det enklare att göra noll i leverantörer som erbjuder ett genomförbart paket. Det är så jag sammanställt min lista.

Bland viktiga VPN-funktioner kanske du vill granska följande kriterier:

Integritetspolicy, särskilt loggning
Snabbhet, prestanda, användarvänlighet
Kundservice
Pris
VPN-protokoll som stöds av Windows Phone – L2TP, IKEv2
VPN-protokoll som stöds av Windows 10 Mobile – L2TP, IKEv2 och SSTP

Om du vill ha en djupare inblick i dessa kriterier, ta några minuter att läsa min VPN vanliga frågor och svar.

Utan vidare, här är mina toppval i VPNs för Windows Phone.